| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 16 Lis 2007 14:42
Odpowiedz
Witam serdecznie! Moje niespełna 2-miesięczne dziecko ma skazę białkową. Lekarz przepisał maść i zalecił dietę. Niestety nie widzę żadnej poprawy. Krostki u dziecka pojawiają się po każdym karmieniu i wydaje mi się, że bez względu na to co jem. Czy krem Bobo A+E nadaje się do pielęgnacji takiej cery czy raczej nie? Jakie inne kosmetyki zalecilibyście mojemu dziecku?Czekam na odpowiedź.
|
P.F. "Ziołolek"
|
# Posted: 4 Gru 2007 09:03
Odpowiedz
Niestety bardzo trudno udzielać takich porad za pomocą internetu. W swojej ofercie mamy trzy kremy, które szczególnie można polecić. Aquastop - bardzo ładnie łagodzi i zmiękcza popękaną skórę oraz dwa kremy z linii Linoderm to jest Linoderm Plus z Pantenolem oraz Linoderm Plus z Alantoiną. Bardzo ważne jednak aby sprawdzić, czy dziecko nie ma uczulenia na którykolwiek ze składników np. lanolinę. W tym celu proponujemy nanieść krem na małą powierzchnię i odczekać jeden dzień. Zalecamy jednak skontaktowanie się z lekarzem i wspólne ustalenie działań. Należy też pamiętać że produkty, które Pani polecamy są kosmetykami i mogą jedynie wspomagać leczenie i pielęgnować skórę.
|
Anonim
|
# Posted: 4 Sty 2009 13:43
Odpowiedz
Witam mam 3 miesieczną córke podobno ma skaze piła bebiko przeszła na bebilon pepti nic nie pomogło pózniej piła bebilon hipoalergiczne tż nic teraz sojowe mleko smaruje ja maścia elidel i kapie w oliatum popawia sie i znowu wychodzi z 2 krotna siło nie wiem co robic :( wysypaka na buzi jaest taka mocna ze czasem sie ślimaczy i jest mocno zaczerwieniona prosze o rade namail zolda22@vp.pl
|
P.F. "Ziołolek"
|
# Posted: 28 Sty 2009 19:35
Odpowiedz
Bardzo nam przykro kiedy choroby dotykają tak maleńkie dzieci. Niestety nie widząc maleństwa nie możemy udzielać tak daleko idących rad. W swoim porfelu mamy wiele produktów przeznaczonych do skóry suchej, także olejek do kąpieli ale nie możemy jednoznacznie okreslić i sugerować, które z nich sprawdzą się najlepiej przy tak wrażliwej skórze. Jedynie lekarz pediatra może ocenić stan skóry oraz polecić produkty, które jego zdaniem przyniosą ulgę maleństwu. Przykro nam bardzo ale nie jesteśmy w stanie Pani pomóc. Życzymy dużo zdrowia.
|
Anonim
|
# Posted: 16 Lut 2010 22:13
Odpowiedz
mam 16 miesięcznego chłopca cierpi na AZS kąpię go i smaruję emolientami a mimo tego dalej ma chropowatą skórę. Wysypka raz jest łagodniejsza to znowu jest mocniejsza czy mogę jeszcze jakoś wspomóc ciałko w walce bo momentami mam wrażenie, że to walka z wiatrakami :(
|
Anonim
|
# Posted: 18 Lut 2010 14:43
Odpowiedz
Jeśli mogę podpowiedzieć, to ze swojego doświadczenia polecam Linomag Krem z Tlenkiem Cynku na wypryski przy skazie białkowej. Rewelacyjny!
|
Anonim
|
# Posted: 28 Lip 2010 08:19
Odpowiedz
Witam ja mam syna 2 miesięcznego ma zkazę białkowąm i jest też uczulonenyna mleko sojowe. prubowaliśmy już dwa rodzaje mleka hipoalergicznego ale to nic nie pomogło . wiec pani pediatra przepisała mi na recepte mleko Nutramigen i poleciła mi stosować do kąpieli każdej Atoperal Baby Emulsja do kąpieli i krem tęż z tej samej firmy .Nie używamy żadnej oliwki bo to tylko podrażnia odkąt stosujem zalecenia pediatry to mój syn juz nie mam problemu.
|