Forum Ziołolek - Start 
 - Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
www.forum.ziololek.pl ZIOŁOLEK / Problemy skórne / niemowlę ze skazą białkową
Autor Wiadomość
Anonim
# Posted: 16 Lis 2007 14:42
Odpowiedz 

Witam serdecznie!
Moje niespełna 2-miesięczne dziecko ma skazę białkową. Lekarz przepisał maść i zalecił dietę. Niestety nie widzę żadnej poprawy. Krostki u dziecka pojawiają się po każdym karmieniu i wydaje mi się, że bez względu na to co jem. Czy krem Bobo A+E nadaje się do pielęgnacji takiej cery czy raczej nie? Jakie inne kosmetyki zalecilibyście mojemu dziecku?Czekam na odpowiedź.

P.F. "Ziołolek"
# Posted: 4 Gru 2007 09:03
Odpowiedz 

Niestety bardzo trudno udzielać takich porad za pomocą internetu. W swojej ofercie mamy trzy kremy, które szczególnie można polecić. Aquastop - bardzo ładnie łagodzi i zmiękcza popękaną skórę oraz dwa kremy z linii Linoderm to jest Linoderm Plus z Pantenolem oraz Linoderm Plus z Alantoiną. Bardzo ważne jednak aby sprawdzić, czy dziecko nie ma uczulenia na którykolwiek ze składników np. lanolinę. W tym celu proponujemy nanieść krem na małą powierzchnię i odczekać jeden dzień.
Zalecamy jednak skontaktowanie się z lekarzem i wspólne ustalenie działań. Należy też pamiętać że produkty, które Pani polecamy są kosmetykami i mogą jedynie wspomagać leczenie i pielęgnować skórę.

Anonim
# Posted: 4 Sty 2009 13:43
Odpowiedz 

Witam mam 3 miesieczną córke podobno ma skaze piła bebiko przeszła na bebilon pepti nic nie pomogło pózniej piła bebilon hipoalergiczne tż nic teraz sojowe mleko smaruje ja maścia elidel i kapie w oliatum popawia sie i znowu wychodzi z 2 krotna siło nie wiem co robic :( wysypaka na buzi jaest taka mocna ze czasem sie ślimaczy i jest mocno zaczerwieniona prosze o rade namail
zolda22@vp.pl

P.F. "Ziołolek"
# Posted: 28 Sty 2009 19:35
Odpowiedz 

Bardzo nam przykro kiedy choroby dotykają tak maleńkie dzieci. Niestety nie widząc maleństwa nie możemy udzielać tak daleko idących rad. W swoim porfelu mamy wiele produktów przeznaczonych do skóry suchej, także olejek do kąpieli ale nie możemy jednoznacznie okreslić i sugerować, które z nich sprawdzą się najlepiej przy tak wrażliwej skórze. Jedynie lekarz pediatra może ocenić stan skóry oraz polecić produkty, które jego zdaniem przyniosą ulgę maleństwu. Przykro nam bardzo ale nie jesteśmy w stanie Pani pomóc. Życzymy dużo zdrowia.

Anonim
# Posted: 16 Lut 2010 22:13
Odpowiedz 

mam 16 miesięcznego chłopca cierpi na AZS kąpię go i smaruję emolientami a mimo tego dalej ma chropowatą skórę. Wysypka raz jest łagodniejsza to znowu jest mocniejsza czy mogę jeszcze jakoś wspomóc ciałko w walce bo momentami mam wrażenie, że to walka z wiatrakami :(

Anonim
# Posted: 18 Lut 2010 14:43
Odpowiedz 

Jeśli mogę podpowiedzieć, to ze swojego doświadczenia polecam Linomag Krem z Tlenkiem Cynku na wypryski przy skazie białkowej. Rewelacyjny!

Anonim
# Posted: 28 Lip 2010 08:19
Odpowiedz 

Witam ja mam syna 2 miesięcznego ma zkazę białkowąm i jest też uczulonenyna mleko sojowe. prubowaliśmy już dwa rodzaje mleka hipoalergicznego ale to nic nie pomogło . wiec pani pediatra przepisała mi na recepte mleko Nutramigen i poleciła mi stosować do kąpieli każdej Atoperal Baby Emulsja do kąpieli i krem tęż z tej samej firmy .Nie używamy żadnej oliwki bo to tylko podrażnia odkąt stosujem zalecenia pediatry to mój syn juz nie mam problemu.

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

UWAGA ! Podaj treść z obrazka: (ANTY SPAM !)
» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez bulletin board script miniBB Powered by moroko™ © 2001-2010