| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 23 Sty 2008 09:28
Odpowiedz
Witam, mam pytanie dotyczące maści LINOMAG krem, 200 mg/g. Otóż u mojego synka pojawiła się wysypka, prawdopodobnie uczuleniowa. Lekarz zalecił smarowanie linomagiem. Przed kupnem, upewniałam się w aptece, czy jest to dobra maść dla czteromiesięcznego malucha. Pani sprzedała mi tą maść, a w domu na dołączonej ulotce w pozycji Przeciwwskazania przeczytałam, żeby tej maści nie stosować u dzieci do 11 roku życia ze względu na obecność kwasu borowego. Czy pani w aptece sprzedała mi właściwy produkt? Czy tą maść mogę bezpiecznie stosować u mojego malucha, czy też jest jakiś inny specyfik zalecany w takich przypadkach? Pozdrawiam Hania
|
P.F. "Ziołolek"
|
# Posted: 11 Lut 2008 09:42
Odpowiedz
Kwas borny znajduje się w preparacie LINOMAG KREM (tubka biało-czerwona), który faktycznie polecany jest dla dzieci od 11 roku życia. Lekarz najprawdopodobniej miał na myśli preparat LINOMAG MAŚĆ (tubka biało-zielona), który nie ma żadnych ograniczeń jeśli chodzi o wiek stosowania. Proponuję więc kupić Linomag maść lub też Linoderm Plus z Alantoiną lub Linoderm Plus z Pantenolem - preparaty również przeznaczone dla najmłodszych dzieci, które doskonale powinny poradzić sobie z wysypką. Linodermy Plus są kosmetykami, dlatego też można je kupic również w naszym slepie internetowym. Przy okazji proszę o adres apteki aby nasz przedstawiciel mógł ją odwiedzić i jeszcze raz przypomnieć różnicę między kremem a maścią Linomag.
|
Chemical
|
# Posted: 6 Cze 2009 15:11
Odpowiedz
Witam!
Skoro mowa o wciskaniu Linomagu Krem zamiast Linomagu Maść - to przykładem takiej apteki jest Apteka Niezłe Ziółko (Wrocław, ul. Bolesława Krzywoustego 314 -316).
Posłałam tam męża, żeby kupił Linomag Maść dla kilkumiesięcznej córki. Maści Linomag nie było - a aptekarka sprzedała mu Linomag Krem mówiąc, że to to samo. Stałam z wózkiem pod apteką i gdy tylko zobaczyłam z czym wyszedł, odesłałam do z powrotem tłumacząc że w kremie jest kwas borny i się nie nadaje dla maluchów. Ale farmaceutka nadal uparcie mu wmawiała, że to jest to samo. W końcu oddała pieniądze - nie przyznając się do błędu, tylko rzucając na pożegnanie z pretensjami tekstem w stylu, że mąż kupił a potem oddaje dobry produkt, bo przecież maść i krem to to samo.
|
P.F. "Ziołolek"
|
# Posted: 15 Cze 2009 08:45
Odpowiedz
Dziękujemy bardzo za wskazanie nazwy apteki. Wyślemy tam naszego przedstawiciela, aby raz jeszcze podkreślił różnicę między maścią a kremem Linomag.
|
Anonim
|
# Posted: 11 Sty 2010 18:05
Odpowiedz
czy linomag masc mozna stosowac do twarzy dziecka??
|
P.F. "Ziołolek" Sp. z o.o.
|
# Posted: 29 Sty 2010 07:31
Odpowiedz
Maść Linomag stosowana jest wspomagająco w chorobach skóry, takich jak: wyprysk, wyprzenia, odparzenia, stany nadmiernej suchości skóry oraz łagodzenie objawów łuszczycy. Może być spokojnie stosowana praktycznie na całe ciało, także twarz dziecka. Przeciwwskazaniem jest tylko wyprysk łojotokowy i uczulenie na lanolinę lub którykolwiek składnik preparatu.
|